Få overblikket: Det er der sket, siden Sundhedsplatformen blev indført

Foto: Morten Spuhr / TV ØST

Region Syddanmark har valgt en it-platform, som er anderledes end det system, der bruges i Region Sjælland. Det giver problemer.

For nylig valgte Region Syddanmark en Sundhedsplatform fra det danske IT-firma Systematic, som er anderledes end det system, som Region Sjælland bruger fra amerikanske Epic. 

Det giver udfordringer, når patienter får behandlinger på både sjællandske sygehuse og på Universitets Hospitalet i Odense, fordi systemerne ikke taler sammen.

Sundhedsplatformen har siden indførslen den 25. november modtaget kritik fra både patienter og overlæger. Dan dig et overblik herunder og bliv klogere på, hvad der er sket, siden Sundhedsplatformen blev indført i Region Sjælland.

Læs også Koncerndirektør erkender problemet: - Vi arbejder intensivt på at forbedre it-systemet

Få overblikket over Sundhedsplatformen:

 • 25. november, 2017: Sundhedsplatformen indføres i Region Sjælland
Natten mellem den 24. november og den 25. november blev Sundhedsplatformen indført på sygehusene i Region Sjælland. Dermed blev det gamle system Opus således sendt på pension, mens Sundhedsplatformen blev kørt i stilling.
Læs mere her
 
 • 6. december, 2017: Nedbrud på Sundhedsplatformen
Den 6. december svigtede nogle af funktionerne i det nye it-system på Region Sjællands og Region Hovedstadens sygehuse. For eksempel kunne personalet ikke bestille blodprøver.
Læs mere her
 
 • 11. december, 2017: Syge sjællændere blev sendt ud af regionen
På grund af Sundhedsplatformen måtte Region Sjælland sende 24 patienter til andre regioner.
Læs mere her
 
 • 26. december, 2017: Nyt udvalg skal kigge sundhedsplatformen efter i sømmene
Regionsrådet vil nedsætte et nyt politisk udvalg, der skal følge problemerne med Sundhedsplatformen på regionens sygehuse.
Læs mere her
 
 • 16. januar, 2018: Overlæger slår alarm
Overlægerne på Sjællands Universitetshospital i Køge og overlæger fra Holbæk Sygehus slår alarm efter indførelse af Sundhedsplatformen. De mener, at Sundhedsplatformen har bragt patienternes sikkerhed i fare, og der er brug for en hurtig plan for sikker medicinering.
Læs mere her
 
 • 16. januar, 2018: Koncerndirektør i Region Sjælland erkender fejl ved Sundhedsplatformen
Koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen, erkender, at der er problemer med det nye system, men håber på, det fungerer bedre til sommer.
Læs mere her 
 
 • 31. januar 2018: Lægers utilfredshed kan føre til yderligere lægemangel
Overlægeforeningen advarer om, at lægernes utilfredshed kan skabe større lægeflugt fra Region Sjælland, der i forvejen mangler læger.
Læs mere her
 
 • 18. februar, 2018: Region Sjælland anklages for aftalt spil
Det sjællandske hospitalsvæsen ændrede ifølge anklager spilleregler undervejs, da leverandøren vandt det omstridte it-projekt trods det dyreste bud. En af konkurrenterne, it-selskabet Cerner klagede over aftalt spil og mente, at Epic og NNIT havde en uberettiget konkurrencefordel.
Læs mere her
 
 • 30. marts, 2018: Kræftpatient kritiserer Sundhedsplatformen
Anne Bülow Clausen er kræftsyg og utryg over den behandling, hun får, efter Sundhedsplatformen er blevet indført i Region Sjælland.
Læs mere her
 
 • 14. april, 2018: Sygehusansatte søger hjælp til Sundhedsplatformen
Region Sjællands IT-afdeling har modtaget omkring 15.000 opkald om måneden fra Sundhedsplatformens indførsel den 25. november til udgangen af januar.
Læs mere her
 
 • 7. maj, 2018: Region Sjælland betalte tre gange så meget for Sundhedsplatformen
Region Sjælland har betalt 700 millioner kroner, som er tre gange så meget for deres udgave af Sundhedsplatformen i forhold til Region Syddanmark, der betalte 250 millioner kroner. Men regionsrådsformand Heino Knudsen (S) holder fast i, at Region Sjælland ikke betalte for meget.
Læs mere her
 
 • 8. maj, 2018: To forskellige sundhedsplatforme giver problemer
Region Syddanmark valgte for nylig et sundhedssystem fra det danske IT-firma Systematic, mens Region Sjælland bruger sundhedsplatformen fra amerikanske Epic. Det kan give problemer, når de to systemer skal kommunikere med hinanden.
Læs mere her

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App