Stort skift på sygehusene: Sundhedsplatformen blev indført i nat

Lægerne på sygehusene i Region Sjælland greb fredag aften og natten til lørdag en kuglepen, mens hospitalernes IT-systemer blev udskiftet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Læger, sygeplejersker og andre måtte i nat gribe til papir og kuglepen, da hospitalernes IT-systemer blev skiftet ud.

Det gamle system Opus blev således sendt på pension, mens Sundhedsplatformen blev kørt i stilling til at tage over.

Skiftet betød, at der fra klokken 18.00 fredag til 03.00 i nat ikke var elektroniske patientjournaler på sygehusene, mens de gamle systemer blev lagt ind i Sundhedsplatformen.

Skiftet blev gennemført samtidig på alle sygehuse og i psykiatrien. Systemskiftet er så omfattende, at stort set kun email-systemet og kalendersystemet ikke er blevet skiftet ud.

Advarer mod ekstra ventetid

På Region Sjællands hjemmeside har der været advaret mod ekstra ventetid, da der var tale om et meget stort skifte, hvor en lang række systemer blev skiftet ud.

Region Sjælland er den sidste region i Danmark, der skifter til sundhedsplatformen. Systemet er gradvist indført i Region Hovedstaden siden maj 2016. Da var systemet belastet af en række børnesygdomme, der medførte kraftige forringelser af hospitalernes forløb.

Ifølge Region Sjælland skulle disse børnesygdomme dog nu være løst.

Som en følge af skiftet til sundhedsplatformen, så overtager Region Hovedstaden og Region Sjælland behandlingen af en del patienter, der lider af blandt andet kræft og hjertesygdomme. Det sker for at lette presset på regionens egne sygehuse, mens alle lærer det nye system at kende. 


Nyhedsoverblik