Influenzaepidemien bliver mild denne vinter

Foto: TV ØST

Danmark bliver ikke ramt af en voldsom influenzaepidemi denne vinter. Influenzaen har nemlig været nådig i Australien, og dermed kan vi forvente det samme.

- Jeg tror ikke, at vi kommer til at se nogen epidemi. Jeg håber heller ikke, at vi kommer til at se nogen, som bliver voldsomt syge eller unge, der dør, siger ledende overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard til DR Østjylland.

Han tør komme med den melding, fordi den influenza, som australierne har haft i deres nyligt overståede vinter, nu kommer op til os.

- Influenza en starter altid nede på den sydlige halvkugle, og så ser vi den heroppe et halvt år senere. Derfor kan vi godt forudsige lidt om, hvad der kommer til at ske her ved at skule til, hvordan det er gået i Australien, forklarer Lars Østergaard.

For få dage siden kom seneste melding fra Infektionsmedicinsk afdeling i Melbourne fra overlæge Orla Morrissey: Ingen store udbrud af influenza i Australien, men i stedet har tilfældene været spredt over flere måneder.

- Det betyder, at vi kan være opmærksomme på, at influenza en kan komme meget tidligt, og den kan også være der meget sent i sæsonen, men at vi i øvrigt ikke skal foretage os noget særligt. Det er selvfølgelig besparende, siger Lars Østergaard til DR Østjylland.

Men lige præcis hvor mange, der ender med at blive syge med influenza, er svært at spå om.

- En hel del vil jo være vaccinerede og godt beskyttede mod influenzaen. Blandt resten vil jeg tro, at det bliver nogle tusinde stykker, lyder vurderingen fra Lars Østergaard.

Læs relaterede artikler:

Sådan undgår du influenza
Danmark spildte millioner på influenza vacciner

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App