Nyhedsoverblik

Bager kan ikke følge med

Dagen startede tidligere end de fleste for Cecilie Christensen, der er konditorchef i Svinninge Bageri.

Klokken et gik hun i gang, og hen under morgenstunden stod de første 1.440 medaljer klar.

- Jeg startede tidligt i nat for at fylde op i butikkerne og for at følge med – men vi har ikke kunnet følge med, siger hun og tilføjer, da TV2 ØST runder butikken sidst på formiddagen.

- Så vi er gået over til at lave fastelavnsboller nu, for at kunne have noget at sælge, for at have noget med fløde, der minder bare lidt om medaljen.

I første ombæring havde Cecilie Christensen gjort klar med 1.440 eksemplarer af medaljerne.

- Jeg vil sige, det tog røven på mig. Jeg tænkte; så slemt blev det ikke – men allerede på første tur, vi sendte ud, ringede de inden for en time, at nu gik det bare hurtigt, siger hun og tilføjer:

- Så jeg gik i gang med at lave de sidste op til 2.000.

Svinninge Bageris kongemedaljer er i dag gået som varmt brød. Kagen er bygget op på en bund af linsedej med hjemmelavet hindbærmarmelade, dansk fløde og vaniljecreme toppet med blå eller rød glasur og pyntet med krone i chokolade og frugt.
Svinninge Bageris kongemedaljer er i dag gået som varmt brød. Kagen er bygget op på en bund af linsedej med hjemmelavet hindbærmarmelade, dansk fløde og vaniljecreme toppet med blå eller rød glasur og pyntet med krone i chokolade og frugt. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST