Blog: Velkommen

Hej, og velkommen til min blog. Dette er mit første indlæg, og jeg vil derfor lave en kort præsentation af Team Sydhavsøerne og mig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Team Sydhavsøerne er en sammenslutning mellem herreholdene fra Rødby HK og HMH Maribo. Klubben blev stiftet i 2003, HMH Maribo kom dog først med i 2006. Klubben har trods den korte eksistens formået at skabe nogle gode rammer. Den er blevet kendt for sin stærke hjemmebane, hvor der hentes mange point. Klubben har tre senior divisionshold, i henholdsvis 1., 2. og 3. division, hvilket er ret enestående. Herudover har klubben et U 18 elite hold og to U 16 hold, hvor det bedste ligger i junior divisionen.

Jeg har selv spillet i klubben siden januar 2006, hvor jeg kom fra Ajax, der på det tidspunkt var kommet i store økonomiske problemer. Klubben havde ikke råd til spillerlønninger og kæmpede desperat for at afværge en konkurs, derfor var vi flere spillere der flyttede. Det lykkedes heldigvis at redde klubben, og den er i dag ved at få fodfæste igen, efter et par hårde år. Hvilket er godt, da Ajax København udover det håndboldmæssige aspekt bidrager med et stort socialt engagement i deres lokalområde.

Da den usikre situation opstod i Ajax, fik jeg en snak med min tidligere ynglinge træner Michael Hovmand, der på daværende tidspunkt var blevet træner i Team Sydhavsøerne. Samtalen førte til at jeg et par dage senere blev præsenteret for deres igangværende projekt, af et par folk bag klubben. Efter kort betænkningstid, sagde jeg ja til deres tilbud, og jeg er nu i gang med den femte sæson for klubben.

Mange af de nuværende spillere på vores hold og folkene bag, går helt tilbage til klubbens begyndelse. Dette betyder at klubben og holdet har en stor tilknytning til lokalområdet. Dette er efter min mening vigtigt for at få skabt en god kultur, både på og udenfor banen. Det er også vigtigt at der er et bånd fra seniorerne og ned til de yngste, hvilket næsten kommer helt naturligt, når der er så mange lokale spillere på de tre seniorhold. Selvom Team Sydhavsøerne i 2006 blev til en sammenslutning mellem to klubber, mærkes dette ikke i hverdagen, og denne fusion kan kun betegnes som en stor succes.

Der er mange paralleller mellem Ajax og Team Sydhavsøerne, og det er måske en af grundene til at jeg er faldet så godt til. Alle er her for at vinde håndbold kampe, men det sociale aspekt bliver bestemt ikke glemt. Når man bruger så mange timer på noget, skal det også fungere, og det gør det i Team Sydhavsøerne.

Udover at spille håndbold læser jeg jura på 3. år, og bor i Brønshøj med min kæreste og vores datter på 2 år. Da der jo er lidt langt til træning, er der fyldt godt op i programmet til hverdag. Heldigvis går studiet og håndboldsæsonen godt i spænd, da de fleste eksamener ligger om sommeren hvor håndboldturneringen er slut.

Håndboldmæssigt har vi fået en lidt blandet start, hvor en meget flot hjemmesejr over Ribe/Esbjerg i en tændt Maribo hal, desværre ikke blev fulgt op i vores to seneste kampe, som begge var på udebane. Vi ligger derfor på en af de to nedrykningskval pladser. Vores målsætning er at undgå den direkte nedrykning, men det ville selvfølgelig ikke gøre noget hvis vi kunne undgå at skulle ud i kvalkampene. Det giver jo også mere tid til eksamenslæsning.

Jeg håber at rigtig mange dukker op på søndag i Rødbyhavn Sportshal kl. 14, hvor vi møder Stoholm som er kommet rigtig godt fra start. To point i den kamp vil lune gevaldigt, og der skal lægges tryk på fra starten, både på og udenfor banen.

Til sidst vil jeg lige benytte lejligheden til at ønske både vores træner Jimmy Jørgensen og vores "He-man" Jesper Thomns tillykke, da de begge er blevet fædre i løbet af den sidste uge. Efter hvad vi har hørt skulle Jimmys dreng næsten være stor nok til at kunne træde ind og hjælpe lidt til på banen. Det ville undre undertegnede om ikke mini Thomns, også bliver stærk, men det vil så blive hos et af de lokale dame hold man får glæde af det.

Vi ses i hallen på søndag


Nyhedsoverblik