Serie
Silles Hus

Silles hus - Sensommerkrans og Sylt



OPSKRIFT:
Æblegelé

Umodne æbler
Vand
Sukker


Vask æblerne, og skær dem i mindre stykker (med kærnehus, blomst og stilk).
Kom æblerne i en gryde og dæk dem til med vand. Kog æblerne til de er helt kogt ud.
Hæld massen igennem et geleringsklæde og lad det stå natten over.
Afmål saften og hæld den over i en gryde. Kog saften op og skum urenhederne af med en hulske.
Tilsæt nu 1 kg. Sukker pr. liter saft og kog det grundigt igennem (skal bulderkoge i 5-10 min.)
Hæld nu saften på rengjorte glas (se tip), og slut låget godt til.
Sæt geleen på køl så snart den er afkølet


Når geleen står koldt, kan den godt holde sig vinteren over.

Tip: Jeg skolder glassene og gummiringene godt. Hælder lidt atamon i glassene med gummiringen i bunden lukker og ryster glassene sådan at atamonen kommer godt rundt i hele glasset. Hæld atamonen ud og sæt gummiringen på glassets låg.

Såfremt geleen ikke er blevet stiv efter et døgn, kan det være fordi den ikke har kogt længe nok med sukkeret i. Derfor kan man sagtens koge den op igen og tilsætte lidt mere sukker eller en smule pektin (kan købes hos materalisten), men pas på for det stivner meget.


Stikkelsbærgrød:
6 pers.

750 gr stikkelsbær
300 gr sukker
4 dl. Vand
20 gr. Kartoffelmel

Kog bærerne sammen med sukkeret i vandet til bærerne er udkogte. Udrør kartoffelmel i lidt vand og jævn forsigtigt grøden. Hæld grøden i en serveringsskål. Lad en køle af og spis den med mælk eller fløde.
Hos os skal grødknase derfor drysser vi lidt sukker ovenpå inden vi spiser den.


Henkogte pære:

Pære
Vand
Sukker

Skræld pærerne og del dem midt over. Læg dem i en gryde og hæld vand over. Afmål vandet. Tilsæt sukkeret (400 gr. Sukker til 1 liter vand). Kog pærerne til de er så godt som møre. Tag gryden af varmen og tag pærerne op med en hulske. Lad dem køle af. Når de er kolde fjernes kærnehus stilk og blomst. Læg pærerne i henkogningsglas. Kog lagen op igen og hæld den over pærerne. Luk glassene godt til og lad dem køle af. Sæt glassene på køl.

Serveringsforslag:
Spis blommerne med en råcreme, flødeskum eller til vanilieis

Tip: Jeg skolder glassene og gummiringene godt. Hælder lidt atamon i glassene med gummiringen i bunden lukker og ryster glassene sådan at atamonen kommer godt rundt i hele glasset. Hæld atamonen ud og sæt gummiringen på glassets låg.
22/8/2018

Sille som har et hus i Næstved, som hun længe har drømt om at flytte ind i og nu skal det være - der skal renoveres, anlægges have og meget andet for at gøre Silles hus til et hjem.

Sammen med dygtige fagfolk sætter Sille hver uge fokus på praktiske gøremål i hus og have.

Følg Silles Hus på facebook