Serie
Mad med Mads og David

Torskeforretter + Fionas Verden


OPSKRIFT:
Torskeforretter


1 fl champagne

200 gr Røget torsk
200 gr Fersk torsk
8 vagtel æg
Eddike

2 fed Hvidløg
50 gr Cashewnødder
1 potte frisk Basilikum
2 dl Creme fraiche 38%

2 pl butterdej
50 gr sesamfrø

2 æbler
1 lime
Friske urter
4 radiser


Start med at åbne champagnen ;)

Skær torsken i mindre stykker og bag dem i ovnen ca. 10 min på 200 gr.
Skær den røgede torsk i små tern.
Kog vagtel æg i 6 min i vand tilsat lidt eddike.
Pil et fed hvidløg og blend med cashewnødder og frisk basilikum.
Rør det i cremefraiche og sæt på køl.

Skær butterdej i strimler, dyp i sesamfrø og sno dejen rundt.
Kom spiralerne på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen, som anvist på pakken.

Rør den bagte torsk ud i den røgede og kom friske urter og limeskal i.
Skær radiser i tynde skiver. Skræl vagtelæggene når de er afkølede.
Anret fisken på tallerken. Lav små kugler af basilikummen, samt æble og læg på fisken.
Pynt med vagtel æg, radise, butterdej og friske krydderurter.

Skål og rigtig godt Nytår
27/12/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.