Serie Mad med Mads og David

28:52

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Wienerschnitzel fra Hereford

20/04/2018

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.



OPSKRIFT:
Wienerschnitzel med frisk salsa

2 schnitzler af kalvekød
1 æg
rigeligt rasp
masser af smør til stegning

1 rød peberfrugt
1-2 stilke bladselleri
8-10 cherrytomater
frisk koriander efter smag
1 tsk. balsamico
2 tsk. olivenolie
salt og peber

100 gr. mascarpone
1/2 agurk
springløg til pynt

Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det let ud med en gaffel.
Skær kødet ud i mindre stykker og vend kødet i ægget og derefter i rasp.
Smelt smørret på en pande og steg kødet ved fuld varme, når raspen får farve, skrues der lidt ned og tilsættes mere smør, hvor de steger færdige.

Del peberfrugten og skær den ud i mindre stykker. Skær bladselleri ud i små tern. Del cherrytomaterne og fjern kernerne. Riv den friske koriander ud i mindre stykker med fingrene.
Vend det hele og smag til med salt og peber.

Snit springløgene fint. Lav små kugler med en ske eller små tern med kniv af en agurk.

Anret ved at smøre mascarponen i bunden af tallerkenen med en kniv. Læg kødet ovenpå og anret tomatsalaten ovenpå. Pynt med agurk og springløg.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å