Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Vegetar symfoni


OPSKRIFT:
Vegetar symfoni

3-4 tomater
½ squash
2 løg
2 fed hvidløg

2- 3 rødbeder
100 gr. friske bær, her hindbær og brombær
friske urter
skal fra en lime
1 spsk. olivenolie

3 persillerødder
3 gulerødder
100 gr. smør
1 spsk. soja
2 porrer

Start med at skylle alle grøntsagerne fri for jord og snavs.
Skær top og bund af rødbederne og kog dem møre i en lille kasserolle.
Når de er færdige, pilles skrællen af og de skæres i tynde skiver.
Vend rødbederne i lidt olivenolie og krydr med salt og peber, samt frisk hakkede krydderurter. Riv lidt skal fra en lime henover og pynt med de friske bær.

Skræl løgene og snit dem fint. Snit squashen fint. Skær tomaterne i små tern.
Steg løgene og squashene af i olie i en wok og tilsæt så tomaterne, skru lidt ned og lad det simre.

Skræl gulerødder og persillerødder.
Efterlad lidt af de grønne toppe, del dem på tværs.
Steg dem af i en lille smule olie på en pande, hæld soja over, lad det koge væk. Tilsæt så smør og lad det simre.
Del porrerne i små stykker på ca. 8 cm, tag de yderste grove lag af, så de er fine og lysegrønne. Læg porrestykkerne op til gulerødder og pastinakker.

Læg squashkompotten i bunden af tallerkenen, læg de smørkogte grøntsager over, pynt med friske urter og server med den lune rødbedesalat ved siden af.
22/9/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.