Serie Mad med Mads og David

29:16

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Svinemørbrad med forår til

04/05/2018

Mads besøger Den Gamle Gaard nær Ugerløse og får friske hvidløgsskud og æg med til David. De laver svinemørbrad med nye kartofler, asparges og andre gode forårs sager.



OPSKRIFT:
Grisemørbrad med nye kartofler og asparges

1 grisemørbrad
olivenolie til stegning
200 gr. nye kartofler
6-8 små gulerødder
10 grønne asparges
5-6 små friske forårs hvidløg eller forårsløg
3 scalotteløg
2 dl. hønsefond/bouillon
100 gr. cashewnødder
50 gr. smør
2 æg
salt og peber

Start med at pudse mørbraden og fjern sølvsenen og evt. fedt.

Vask kartoflerne grundigt fri for jord og kog dem møre i letsaltet vand.

Skær bunden af gulerødderne, fjern toppen, men lad et lille stykke sidde. Skræl gulerødderne.
Skær bunden af aspargesene og skyl dem.
Vask de fine hvidløg skær det yderste af bund og to og fjern de yderste lag, så de er fine grønne.
Skræl scalotteløg og skær dem i kvarte på langs.

Steg mørbraden af på panden i olivenolie, så den får en fin stegeskorpe. Tilsæt salt og peber. Kom løg og hvidløg på. Tilsæt fond/bouillon og lad det simre. Tilsæt evt. lidt vand hvis det koger for meget ind.
Tag mørbraden af anden og lad den hvile 5-10 min inden servering. Tilsæt nu en smule smør på panden og drys cashewnødder på. Vend aspargesene i den varme sauce.

Skil blommen fra æggehviden.

Skær kødet i skiver og kom grøntsagerne med saucen over. Læg æggeblommen på og spis.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å