Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Store bøffer med kødsovs



OPSKRIFT:
Kød med kød på

2 store bøffer, f.eks. rib eye
olie til stegning
salt og peber
50 gr. smør

200 gr. osso bucco (sous videt eller kogt)
4 små rødløg
2 scalotteløg
100 gr. kejserhatte (eller anden svamp)
1 bdt. springløg
1 dl. okse fond eller kraftig okse bouillon (evt. fra kogning af osso buco'en)

Fjern nøgleben og fedt fra osso buccoen. Pil kødet i mindre stykker, så du har så ”rent” kød som muligt. Det er også muligt at bruge andet kød, hvis man f.eks. har en rest steg fra dagen før.
Skræl løgene og snit dem groft. Rens springløgene, fjern top og bund og snit dem.

Steg bøfferne af i lidt oliven olie på en meget varm pande, så de får en flot stegeskorpe på begge sider. Kom salt og peber på. Skru ned for panden og tilsæt smør. Hæld den smeltede smør henover bøfferne med en ske engang imellem mens de står og steger færdig.
Tag dem af varmen og lad dem hvile, når de har den ønskede konsistens. Kom groft pillet frisk timian over.

Steg svampene af og tilsæt så alle rødløgene og scalotteløgene. Lad dem stege med og hæld så fonden over. Tilsæt frisk timian og lad det simre. Tilsæt afkoget af det smeltede smør fra bøfpanden. Kom forårsløgene på og vend det pillede osso bucco i.

Skær kødet ud og kom ”kødsaucen ”over. Pynt med friske urter.
8/12/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.