Serie Mad med Mads og David

29:04

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Sommerdessert med ladyfingers

08/06/2018

Mads besøger Rørvig dessert, der har specialiseret sig i hjemmelavede desserter til salg direkte fra køledisken. David vil dog selv lave sin dessert og bruger stedets hjemmebagte ladyfingers i en hindbærdessert.



OPSKRIFT:
Hindbær og ladyfingers

1 dl cava eller anden mousserende vin
50 gr. sukker
150 gr. hindbær

100 gr. hvid chokolade
frysetørrede hindbær eller krymmel
8-10 ladyfingers
1 lagkagebund

3 spsk creme fraiche
2 dl fløde

Aperol Spritz med hindbær:
2 cl. aperol bitter
1 spsk kompot
10-12 cl. Cava
isterninger

Chokoladen smeltes over vandbad. Pensl den varme chokolade på ladyfingers´ne og drys frysetørrede hindbær på. Lad chokoladen størkne.

Hindbær, sukker og cava sættes over ved middel varme og simrer til det bliver en kompot. Rør cremefraiche i ca. halvdelen af kompotten når den er afkølet og sæt det på køl. Kom den resterende hvide chokolade op i.
Pisk en flødeskum og vend den op i cremen.

Kom cremen på tallerknen. Stik små runde bunde ud af lagkagebunden med et lille glas og vend dem i kompotten og sæt dem på. Kom en skefuld creme ovenpå og derefter en bund mere, vendt i kompot, ovenpå som en lille sandwich.
Pynt med friske bær og de chokoladeovertrukne kager. Pynt med urt eller spiselige blomster.

Kom 1 spsk. kompot i et stort vinglas, hæld ca. 2 cl. Aperol på . Kom godt med isterninger i og top op med cava.

Skål med Aperol Spritz.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å