Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Smørstegt torsk med nye kartofler



OPSKRIFT:
Smørstegt torsk med nye kartofler og små gulerødder

250 gr. kartofler
1 bundt små gulerødder
3-400 gr. torsk
50 gr. stenbiderrogn
2 scalotteløg

100 gr. smør
2 tsk. sennep
Lidt frisk timian og frisk basilikum
Salt
Smør til stegning

Skyl og rens kartoflerne grundigt, kog dem møre i letsaltet vand.

Skyl og rens ligeledes de små gulerødder grundigt. Lad et stykke af toppen sidde. Steg dem langsomt af i masser af smør.
Gem to gulerødder og la strimler med en kartoffelskræller, ved at skrælle på langs ned igennem gulerødderne.

Hak timian og basilikum fint og rør det i smørret, tilsat sennep.
Skær torsken ud i ”bøffer”. Steg dem i smør med skindsiden nedad på høj varme først. Skru ned og kom låg henover. Lad fisken simre i smørret. Pøs en smule af smørret over fisken engang imellem. Når den næsten er færdig, skrus yderligere ned på helt lavt brus.

Skræl og hak scalotteløgene fint og kom dem op til de møre gulerødder.

Anret fisken i bunden af tallerkenen, læg kartoflerne ved siden af.
Sæt gulerødderne ovenpå og kom en skefuld urtesmør over. Top med stenbiderrogn og pynt med de fine gulerods strimler.
23/6/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.