Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.
Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer. Denne gang gælder det æbler fra Guldborgsund Frugt, der bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver perlehøne
OPSKRIFT: Perlehøne med æble
400 gr. små kartofler
4 perlehønebryster
Frisk rosmarin
½ liter æblemost
1 spsk æbleeddike
Smør
fløde
Æbler
Scalotteløg
Blomkål evt. Lilla
Salt og peber
Olie til stegning
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand
Hak rosmarinen i mindre stykker
Snit scalotteløg i små tern
Æblerne skæres i små tern
Rør det sammen og kom blandingen forsigtigt ind under skindet
Perlehønebrysterne steges af på panden og steger på skindsiden til de får en god stegeskorpe. Tilsæt salt og peber
Vend brysterne og kom en smule æbleeddike og æblemost over
Læg låg på panden og sæt den over ved middel varme og damp brysterne færdige.
Tag brysterne op af panden og montér afkoget med æbelmosten med en smule smør, ved hjælp af en stavblender
Skær de kogte kartofler i grove stykker, behold gerne skrællen på.
Kom lidt olie på panden
Kom lidt hakkede scalotteløg på og når de bliver glasklare kommes kartoflerne på og fløden hældes over. Den skal koge ned til en cremet konsistens
Hak æbler i tern og skær blomkål i mindre stykker. De tilsættes til sidst og skal ikke koge med for at bevare dem sprøde.
Anret med kartoflerne i bunden og perlehønebrystet ovenpå
Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.