Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Pasta Italia med ost og pølse

Den gule bil er fuld af ost, og Mads og Mika får en tur rundt på Stevns, før de vælger tre flotte oste og nogle ølpølser at tage med hjem. David kommer i Italiensk stemning og laver pastaret.

OPSKRIFT:
Pasta med chilipølser og ostesovs

200 gr. pasta
100 gr. chilipølser
100 gr. Råhinge eller anden fast/ salt ost
10-12 Cherrytomater
100 gr. sukkerærter
50 gr. Soltørrede tomater
3 Scalotteløg
2 dl fløde
Frisk timian
Lidt olivenolie til stegning

Gremolata:
½ økologisk citron
Lille bundt frisk persille
100 gr. modnet ”Tomme de Montagne” eller anden kraftig ost.

Sæt letsaltet vand over til pastaen, med et stænk olivenolie i. Kog pastaen som anvist på pakken.

Skær skorperne af osten og riv den fint på rivejern.
Snit pølserne i mellemstore stykker.
Skræl og skær scalotteløg i skiver.
Snit sukkerærter fint.
Hak den friske timian groft.
Del cherrytomaterne i kvarte.
Skær de soltørrede tomater ud i mindre stykker.
Steg først pølser og løg af på en pande i lidt olie.
Kom de øvrige ingredienser over, på nær sukkerærterne - og tilsæt så fløden. Lad det først koge op og skru derefter ned for panden og lad det simre i 5-10 min. Umiddelbart før servering røres sukkerærterne i, derved bevares en smule bid.

Gremolata
Skær osten i små stykker med kniv.
Hak persillen groft ud og riv skallen fra en halv citron over og rør til sidst saften ud i. Hak evt. en smule frisk timian i.

Når pastaen er al dente, sigtes den fri for vand og blandes op i saucen.
Rør så det revede ost i, drys gremolaten over og spis straks, mens den er rygende varm.
12/5/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.