Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Ølmuffins

Stevns Bryghus laver håndbrygget øl i små mængder tilpasset kundernes ønsker. Selvom Mads som udgangspunkt ønsker sig store mængder, så kommer humøret helt i top, når David bruger øllen i chokolademuffins med ølflødeskum.

OPSKRIFT:
Ølmuffins med chokolade

100 gr. mørk chokolade
75 gr. smør
3 stk. Æggeblommer
3 stk. æggehvider
1 dl. mørk øl
1 dl. hvedemel
1 tsk. sukker
80 gr. sukker

2 dl mørk øl
2oo gr. sukker

100 gr. friske hindbær og blåbær

1,5 dl. fløde
1 spsk. porter/mørk øl
20 gr. rørsukker

Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen. Rør smørret i.
Pisk æggeblommer og sukker sammen, til en luftig masse.
Vend chokoladeblandingen i. Rør øllet i. Vend mel og bagepulver i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel dejen i 12 smurte forme og bag dem i ovnen i ca. 15-18 min. på 200 gr. i varmluftovn.

Lav en sirup ved at koge øl og sukker ned ved middel varme. Når den opnår en sirupsagtig konsistens, lad den da stå på lavt blus og holde sig lun. Vend de friske bær i ølsiruppen.

Pisk en flødeskum og vend lidt sukker og øl i.

Server de lune muffins med ølmarinerede bær og ølflødeskum.
5/5/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.