Dette afsnit
25/11/2016
Skee is laver økologisk is af de reneste råvarer. Mads smager på det hele og tager også lidt med hjem til David.
OPSKRIFT:
”Ske Is” med makroner & marinerede nektariner
2-3 nektariner
2 spsk Gin eller anden spiritus
1 tsk vanille sukker
100 gr. hvid chokolade
200 gr. makroner
2 dl. vanillei
2-3 kugler hindbær is ( eller med anden smag )
1 dl. mælk
Friske hindbær til pynt
Skær frugterne ud i mindre både og mariner dem med spiritus og vanille sukker.
Smelt den hvide chokolade over vandbad.
Knus makronerne i mindre stykker og fordel dem på et stykke bagepapir, og hæld den smeltede chokolade henover.
Kom små kugler let blød is henover og rul bagepapiret , så isen formes som en pølse / eller sushi rulle. Kom isen i fryseren i ca. en time, så den bliver hård igen.
Kom et par kugler is i en blender eller en høj skål, tilsæt en smule mælk, evt. lidt isterninger og drik med sugerør. Pynt med friske bær på toppen.
Anret de marinerede frugter i bunden af dyb tallerken. Pynt med friske hindbær og skær skiver af ”isrullen” og kom ovenpå.