Serie Mad med Mads og David

27:41

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Lammeskank og ølcocktail

04/12/2014

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det øl fra Odden Bryghus, som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver lammeskank og ølcocktail



OPSKRIFT:
Lammeskank og ølcocktail

4 stk lammeskank
1 mørk øl
1 knoldselleri
4 scalotteløg
4 gulerødder
6 fed hvidløg

1 ds tomatpure

Øl cocktail: 4 glas

4 cl hindbær likør
8 cl vodka
2 spsk. æblesirup
4 cl. tonic
1 øl

Shake en cocktail af likør, vodka, tonic og sirup
Hæld i glasset og top med lidt  mørk øl

Lammeskanken:
Rids skankerne med en kniv

Skræl løgene og del dem på i to på langs
Pil skrællen af hvidløgene

Skræl gulerødderne og skær det ud i grove stykker

Steg kødet af på panden og læg det op i et ildfast fad
Kom pure på  den brugte panden og hæld derefter øl over, rør sammen og hæld det hele over skankerne
Kom løgene og gulerødderne ved
Bag i ca. 2, 5 timer ved 180 grader

Del selleriet og skær skrællen af
Skær ud i mindre stykker og kog det mørt under låg
Kom smør i og fløde og rør godt sammen med en gaffel. Tilsæt salt og peber

Riv lime og bland skallerne med hakket timian.
Kom sellerimosen i bunden. Lammeskank ovenpå, drys med timian og lime
Dryp væden fra fadet over som sauce

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å