Serie Mad med Mads og David

27:58

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kylling (á la) Danois

25/05/2018

Mads besøger gartnergaarden lidt uden for Vig, som er leveringsdygtige i krydderurter, asparges og tusindvis af andre planter. David laver sin version af Kylling Danois, hvor rabarberkompot og krydderurtesalat er bærende elementer.



OPSKRIFT:
Kylling a la Danois

4 kyllingebryster
olie til stegning
salt og peber

1 agurk
1 dl. sukker
1 dl. eddike

2-3 rabarber
1 spsk. rødvinseddike
2 spsk. mørk sukker
1 dl. vand

4 hvide asparges
2 scalotteløg
1 rødløg
1,5 dl. hønsefond eller bouillon
25 gr. smør

Friske krydderurter.

Start med at lave små kugler af agurk med et Parisiennejern eller en teske. Kom det op i sukker/eddike lage og lad det stå at trække.

Skær rabarberen i fine skiver og kog dem møre i sukker, eddike og vand. Gem en lille smule, finthakkede rabarber, der forbliver rå.

Skræl scalotteløgene og hak dem fint. Skræl rødløget og skær det ud på langs i strimler.

Steg kyllingebrysterne af på skindsiden først, så de får et gyldent skind. Krydr med salt og peber. Vend dem og steg dem kort på den anden side og kom dem så i ovnen. Steg færdig på 200 grader, ca. 10 min.

Skær det nederste af aspargesene og skræl dem, 2-3 gange rundt, for at undgå at de smager bittert. Steg dem møre på panden. Vend de finthakkede rå rarbarbere op i.

Steg løgene af på panden, hvor kyllingerne blev stegt. Tilsæt hønsefond eller bouillon og lad det simre. Tilsæt en klat smør og rør den ud i.

Hak friske krydderurter til pynt.
Anret de syltede agurker på tallerkenen. Kom rabarberkompotten ved siden af.
Læg aspargesene på og til sidst kyllingen, som overhældes hønsebouillonen og pynt med friske urter.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å