Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Kylling i ymer



OPSKRIFT:
Kylling med krydret ymer

1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. five spices
1 tsk. paprika
½ tsk. chiliflager
2 tsk. flydende honning
1 tsk. eddike
2 dl. ymer
Salt og peber
4 kyllingebryster

Dressing:
2 dl. yoghurt naturel
1 scalotteløg
1 fed hvidløg
50 gr. pistacienødder
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. flydende honning
1 tsk. eddike
salt og peber

1 scalotteløg
½ broccoli i buketter
4 mini courgetter (eller en stor i skiver)
olie til stegning
1 tsk. honning
salt og peber
stødt spidskommen

Ingefær, spidskommen, five spices, paprika, salt, peber og en smule chiliflager, kommes i en skål og røres sammen. Tilsæt honning og eddike og rør det hele sammen med ymer.
Vend kyllingerne ned i. Kom dem i ovnfast fad og bag i ovnen ved 200 gr. varmluft i ca. 20 min.

Skræl scalotteløg og et fed hvidløg og hak dem fint. Kom dem i yoghurten. Pistacienødderne hakkes i mindre stykker og røres i sammen med lidt ingefær, salt, peber, spidskommen, eddike og honning.

Steg broccoli af i lidt olie på en pande, tilsæt løg i skiver, courgetter, honning, og smag til med stødt spidskommen, salt og peber.

Anret dressing i bunden af en tallerken, kom kyllingebrystet ovenpå og anret de stegte grøntsager på toppen. Pynt med lidt friske krydderurter.
1/12/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.