Serie Mad med Mads og David

28:46

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kartofler med muslinger

18/05/2018

Mads henter fuld af begejstring de aller første nye kartofler på en sydvendt skråning ved Skelbjerggård i Odsherred. David derimod er mere begejstret for muslinger, asparges og gulerødder, men mon ikke det hele går op i en højere enhed?


OPSKRIFT:

250 gr. kartofler
500 gr. blåmuslinger
200 gr. ærter
4-6 små gulerødder
2 scalotteløg
4 hvide asparges
100 gr stenbiderrogn
100 gr. smør
1 frisk hvidløg eller forårsløg
salturt

Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

Rens muslingerne og kassér de åbne af dem. Damp dem under låg i hvidvin og/eller vand. Når muslingerne har åbnet sig, tages de op af gryden. Væsken må ikke kasseres, men skal sigtes og hældes over i en mindre gryde. Sæt det til at simre. Kom smør i og blend det ud med en stavblender.
Tag muslingerne ud af deres skal. Pil ærterne ud af deres bælg.
Skyl og skræl gulerødderne, men bevar lidt af deres grønne top. Skær dem i fine strimler på langs.
Pil løgene og snit dem fint.
Snit et friske hvidløg rigtig fint.

Skær det nederste af aspargesene og skræl dem. Skær dem ud i mindre stykker og kom dem op i den varme sauce.

Anret kartoflerne på tallerkenen. Drys ærterne henover, muslinger, de finthakkede hvidløg, stenbiderrogn og salturt. Kom sauce og asparges henover.
Pynt med friske urter.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å