Serie Mad med Mads og David

29:26

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kæmpebøf

09/02/2018

Mads og Mika besøger Hørkram i Sorø for anden gang. Men det er altså også en af danmarks største fødevaregrossister med 60.000 kvardratmeter lager. De får en også en kæmpe stor bøf med hjem til David og Mads glæder sig til bearnaise-sovs og kartofler.


OPSKRIFT:
Cote de boeuf af kalvekød, cirka 1 kg.

3-4 fed hvidløg
frisk timian
salt og peber
olie til stegning
25 gr smør.
2 scalotteløg
1 romanesco kål
200 gr. grønne bønner
frisk estragon
200 gr. smør
2 æggeblommer
½ dl. hvidvinseddike

Brun kødet af på alle sider i olie, så den får en flot stegeskorpe. Kom hvidløg og timian på. Krydr med salt og peber. Tilsæt smør på panden, de sidste to min af stegningen.
Kom kødet i et ildfast fad og hæld den smeltede smør og olie ned over. Læg krydderurterene på og sæt den i ovnen i ca. 15-20 min. på 200 grader varmluft ovn, alt efter hvor rød den ønskes indeni.
Tag den ud og lad den hvile.

Kom hvidvinseddiken i en lille tykbundet gryde, lad den koge op og tag den så af varmen. Rør æggeblommerne ud i under konstant omrøring, på lav varme.
Smelt smørret. Kom smørret op i ægge/eddike blandingen og rør godt. Tilsæt hakket frisk estragon.

Klargør bønnerne. Skræl løgene og skær dem ud i skiver. Skær romanesco kålen ud i store buketter. Steg dem af på panden, hvorfra kødet blev stegt. Kom løgene ved og de grønne bønner. Kom saften fra fadet hvori bøffen ligger og hviler, op til grøntsagerne.

Anret kålen på tallerkenen, med bønnerne ved siden af, kom skiver af kød på. Kom saucen over og pynt med frisk estragon.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å