Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Jordbæris med müslitop


OPSKRIFT:
Jordbærparfait med müslibund
6 stk. Müslibar
50 gr. smør
2 spsk. brun farin
2 spsk. mel

½ l fløde
1- 2 spsk. vanille sukker

100 gr. grønne jordbær
200 gr. røde jordbær

5 dl. vand
5 dl sukker
5 cl chartreuse ( eller anden likør)

100 gr. chokolade
150 gr. jordbær

Skær de grønne jordbær i små tern
Del de røde jordbær i kvarte stykker

Lav en sukkerlage ved at koge sukker og vand op, tilsat chartreuse eller anden likør.
Sukkerlagen skal koges ind til en sirupsagtig masse. Siruppen hældes over de grønne jordbær.

Blend - eller ødelæg müslibarerne med fingrene og rør mel og farin i.
Smelt smørret og bland det op i. Rør sammen

Kom massen op i en stor form eller flere små. Bag dem i ovnen på 175 gr. i ca. 10 min.

Pisk fløden , tilsat sukker og vanillesukker, op til en let flødeskum
Pisk æggeblommerne hvide

Kom først en smule flødeskum op i æggeblommerne og rør forsigtigt
Vend derefter æggeblommerne forsigtigt op i fløden
Vend de kvarte røde jordbær op i.
Kom ismassen op i formene med müslibundene og sæt dem i fryseren i min. 3 – 4 timer.

Smelt den mørke chokolade over vandbad og dyp spidsen af de røde jordbær i den lune chokolade. Sæt dem til at størkne på bagepapir.

Anret isen med den sprøde bund opad. Pynt med de chokolade dyppede jordbær og kom coulisen af de grønne jordbær rundt om.
10/6/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.