Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Grønt og gris


OPSKRIFT:
Nakkekotelet med kartoffel ratatouille

Lidt frisk estragon og timian
1 dl æblecider eddike
1 dl sukker
1 bakke cherrytomater

4 stk. svinenakke koteletter
400 gr. kartofler
1 lille aubergine
3 scalotteløg

100 gr. smør
Friske urter , timian og estragon

2-3 store tomater
Olivenolie til stegning
Salt og peber

Lav en eddikelage af 1 del eddike og en del sukker. Kog op, evt. med nogle friske krydderurter i. Her lidt estragon og timian. Halvhver tomaterne og kom dem i den lune eddikelage.

Pil løgene og hak dem i grove tern.
Skær auberginen ud i lignende tern.
Vask kartoflerne grundigt og skær dem ligeledes ud i samme størrelse tern.
Steg kartoflerne af på en varm pande i en god olivenolie. Når de er cirka halvejs møre, tilsættes de hakkede løg og auberginer. Tilsæt groft salt og friskkværnet peber. Steg videre til kartoflerne og de andre grøntsager er helt møre. Tilfør evt. lidt ekstra olie, så det ikke brænder på, hvis nødvendigt. Umiddelbart inden servering, hakkes et par friske tomater i tern og røres i kartoffel ”ratatouillen” blandingen.

Steg koteletterne af på panden, tilsat salt og peber.

Hak timian og estragon og rør det i smørret. Tilsæt evt. groft salt.

Anret ”ratatouillen” i bunden af tallerkenen, skær koteletten ud og læg ovenpå.
Pynt med de syltede tomater og kom kryddersmør over. Friske urter på toppen.
19/5/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.