Serie Mad med Mads og David

27:52

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Græske deller af får

05/12/2018

Håbetgården nær Mørkøv har i årevis specialiseret sig i Gotlandske får, men Mads er mere imponeret over fårehunden Molly. Hjemme hos Daivd bliver der lavet græske fårefrikadeller med orange blomkål - toppet med en skive lammeryg som pynt.


OPSKRIFT:
Græske deller af får<


1 kg fars af fårekød
200 gr feta
1 æg
2 scalotteløg
100 gr. soltørrede tomater
1 lille håndfuld frisk timian
½ dl fløde
olie til stegning
1 blomkål
2 sacalotteløg
frisk timian
2 dl fløde
salt og peber
1 filet af lammeryg
1 stok grønkål
Evt. persille til pynt

Lammerygs fileten deles og steges på panden, tilsat salt og peber.

Frikadeller:
Fetaen smuldres ud i farsen. Rør æg og fløde ud i. Kom finthakkede løg i. Hak timian fint og rør i. Hak de soltørrede tomater i mindre stykker og rør dem godt ud i farsen. Steg frikadellerne i olivenolie.

Skær blomkålen ud i små buketter og steg det af på panden i lidt olie, sammen med finthakkede scalotteløg og frisk hakket timian. Hæld fløde over og lad det simre på medium varme under låg.
Tag lidt stegesky fra frikadellepanden og rør i for smag til sidst.

Skyl grønkålen grundigt og hak den fint.
Læg den i bunden af tallerkenen, anret blomkålen og frikadellerne ovenpå, samt skiver af lammeryggen. Pynt med persille.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å