Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.
Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer. Denne gang gælder det ungarske krølsvin, som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver flæskestegssandwich
1 nakkesteg med svær
salt og peber
Syltede agurker:
2 agurker
1 dl eddike
100 gr. sukker
frisk rosmarin
Relish:
1 frisk ingefær
2 banan scalotteløg
1 fed hvidløg
frisk chili -efter smag
2 dl eddike
2 gulerødder
Lidt radise spirer til pynt
En smule mayonaise til brødet
Skiver af rugbrød
Smør til stegning
Kom stegen i ildfast fad og krydr med salt og peber. Steg i ovnen på 200 grader i ca. 1 time.
Skræl 1,5 agurk- gem skrællen
Fjern "indmaden" fra ½ agurk og læg i skål med eddike, rosmarin og sukker
Fjern skrællen fra ingefæren og skær i tynde skiver
Pil løg og skær i grove ringe. Hak et fed hvidløg
Skær de skrællede agurker i stykker og kom dem op til løg og ingefær
Tilsæt en LILLE smule chili. Steg af i en tykbundet gryde og kom eddike på.
Lad det koge op og derefter simre så det koger lidt ind. Tilsæt derefter de skrællede agurk stykker og lad det køle af. Blend blandingen sammen med det grønne fra de skrællede agurker
Kom smør på panden og vend dine rugbrødsskiver deri
Skræl det yderste af en gulerod og skræl derefter resten af til en slags salat i strimler. Mariner strimlerne i lidt eddike
Smør mayonaise på brødet
Skær stegen i skiver og skær sværene ud
Kom kødet på brødet med agurk og gulerødder ovenpå.
Læg svær på toppen, pynt med radisespirer og server agurkerelish ved siden af.
Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.