Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Fasan og krikand

Mads Gudiksen tager på jagt efter regionens gode råvarer,og denne gang skal det med at jage forstås helt bogstaveligt. Mads  er nemlig på jagt ved Gisselfeld.

Det nedlagte bytte kommer hjem i køkkenet hos David, der vælger at blende det meste.



OPSKRIFT:
FASAN og KRIKAND

4 stk Fasanbryst
1 æg
1 dl fløde
1 tsk salt
1 scalotteløg
frisk estragon

1 krikand

Sauce
3 zitauerløg
1 mørk øl
100 gr smør
frisk estragon

200 gr. svampe - her tragtkantareller
1 scalotteløg
salt & peber

Skær fasanen ud og fjern bryst kødet
Blend kødet i foodprocessor
Tilsæt salt, et æg  og lidt fløde
Skær løg ud og hak i små tern og rør det i farsen
Hak lidt frisk estragon og rør i farsen
Steg små frikadeller af farsen på en varm pande


Steg krikanden af på brysterne og giv dem en pæn stegeskorpe
Kom den i ovnen og steg færdig i ca. 8-10 min. ved 200 grader

Skær løg i tynde skiver og steg dem af i en lille gryde
Lad dem blive blanke ikke brune og hæld øl over. Lad øllen koge ind til 1/3 og kom så smør og finthakket estragon på


Rens svampene grundigt uden at vaske dem
Steg dem af i resterne af fedtstoffet, hvor krikanden blev stegt af
Sammen med finthakket scalotteløg, salt og peber

Skær langs rygbenet og frigør brysterne
Kom saucen i bunden af tallerkenen, læg andebrystet på og kom fasan frikadellerne på. Drys de stegte svampe over og evt lidt mere sauce til sidst
Pynt med friske urter

26/11/2014

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.