Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - En kuvert med brevdue



OPSKRIFT:
BREVDUER MED MIKAS KANTAREL SAUCE

3 duer
4 scalotteløg
250 gr. babymajs
100 gr. smør
150 gr. tørrede trompethatte
150 gr. kantareller
2 spsk. æbleeddike
2 dl. fløde
1 æble
Lidt frisk timian
olie til stegning

Start med at skære brysterne fra duerne.
Skræl og hak løgene groft.
Blød de tørrede trompethatte op i vand.
Rens kantarellerne og del dem i mindre stykker. Naturligvis kan andre typer af spisesvampe bruges.

Steg svampene af på en varm pande med olie, tilsæt halvdelen af scalotteløgene. Lad det få lidt stegeskorpe og kom så lidt eddike henover. Lad det koge ind og tilsæt så fløden. Lad det simre på lavt blus.

Steg duebrysterne af i olie, på en meget varm pande, med skinsiden nedad. Når de har fået en pæn stegeskorpe, skrues der ned for blusset og de steges færdig på den anden side. Tag lidt af afkoget fra de færdige duebryster og rør i saucen, for ekstra smag.

Smelt smørret på panden og steg så babymajs af sammen med resten af scalotteløgene . Hak timianen fint. Skær æblet i små tern. Tilsæt timianen og vend æblerne i umiddelbart lige inden servering.

Anret majsene nederst på tallerkenen, del duebrysterne og anret dem ovenpå. Kom svampesaucen rundt om og pynt med lidt friske urter.
6/10/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.