Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Egnsost



OPSKRIFT:
HAVBARS OG SPIDSKÅL GRATINERET MED RØD SKALLEBAKKE

1 spidskål
12 tynde skiver rød skallebakke ( eller en ost efter smag )
ca. 50 gr. frisk ingefær
2 dl. fløde
2 tsk. fed cremefraiche
2 æbler
2 bananscalotteløg
2- 3 tsk. karry
4 filetter af havbars ( eller anden fisk )
olie til stegning
salt og peber
evt. friske urter til pynt

Del spidskålet i 6 dele på langs, lad det sidde på stokken, så det ikke falder fra hinanden. Steg det af i olie, så det får en brun stegeskorpe og tilsæt salt og peber.
Læg det i ildfast fad. Skær tynde skiver af osten og læg henover kålet. Sæt fadet i oven og bag i ca. 5 min ved 200 grader, til osten er smeltet.

Skræl ingefæren, hak det fint. Skræl løgene og skær dem ud i tynde skiver. Skær æblerne ud i små tern. Steg det hele af på en lille pande og tilsæt fløde. Lad det koge godt op. Tilsæt karry og creme fraichen og lad det simre ind til en cremet sauce.

Fjern eventuelle ben og fedthinder fra fisken. Rids skindet med en kniv og steg dem af på panden med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Når fisken er næsten stegt igennem vendes den og steger færdig.

Anret kålen på tallerkenen og læg fisken ved siden af. Pynt med friske urter og kom saucen over.
13/10/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.