Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Dekonstrueret jordbærcheesecake



OPSKRIFT:
En slags jordbærcheescake

2 bakker jordbær
75 gr. hvid chokolade
4-5 Bastogne kiks
100 gr. neutral flødeost
100 gr. creme fraiche 38%
100 gr. sukker
50 gr. usaltede pistacienødder
Skovsyre til pynt

Drink:
2- 4 cl. rabarber gin
20 -30 cl. tonic
jordbær

Fjern toppene af jordbærrene og halvhver dem.

Glasér nødderne ved at smelte sukker til en karamel på panden og rør nødderne i. Når de er kølet af hakkes de evt. i mindre stykker.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad.
Hak kiksene groft. Hæld den smeltede chokolade over og rør det sammen i en lille skål eller dyb tallerken. Sæt det koldt, så chokoladen stivner igen.

Rør creme fraiche sammen med osten.

Kom kiksebunden på tallerkenen, læg små klatter af ostecremen over. Top med jordbær og de glaserede nødder. Pynt med rød skovsyre.

Jordbær gin / tonic
Kom jordbær i et glas og hæld gin over. Lad bærrene stå og suge ginen til sig og top så med tonic og isterninger.
16/6/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.