Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Dådyr med sommerragout


OPSKRIFT:
Dådyr med sommerragout af lever, løg, tomat & ærter

Filet af dådyrryg
Olie til stegning

200 gr. dådyr lever
250 gr. friske ærter
5 -6 forårsløg
3 scalotteløg
10 -12 små blommetomater
½ dl soja

1 dl. creme fraiche 38 %
1 tsk. grov sennep
Frisk timian og basilikum
Salt og peber

Pil ærterne ud af bælgene.
Skær lidt af bund og top af de friske løg og snit dem groft.
Pil scalotteløgene og hak dem på langs.
Halvhver tomaterne.

Sennep og creme fraiche, røres med finthakket basilikum, samt timian, hvor de grove stilke sorteres fra.
Smag til med salt og peber.

Skær kødet ud i små bøffer. Steg det af ved høj varme i olivenolie.
Når de har fået en god stegeskorpe og er rosa i midten, tages de af for at hvile.
Brug den samme pande til at stege skiver af leveren af på, kom løgene og tomaterne over. Tilsæt soja og kom til sidst ærterne på. Rør godt.

Kom creme fraiche dressingen i bunden af tallerkenen, læg lever ragouten ovenpå og top med de små bøffer. Pynt med frisk timian.
8/9/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.