Serie Mad med Mads og David

27:04

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Blendet smørrebrød med røget ål

14/04/2017

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.

I dag besøger Mads fiskeren John Nielsen, der i sin garage bag parcelhuset i Strøby Egede har åbnet en fiskebutik. Og det er her, Mads henter en stor røget ål, som David serverer som en klassisk ålemad med æg og purløg - men dog på en noget alternativ måde.

Mousse af røget ål med radiser og rugbrøds rasp

1 røget ål
8-10 tynde skiver rugbrød
2 spsk. creme fraiche 38%
3-4 radiser
En smule peber, efter smag
Lidt frisk purløg
1 håndfuld salturt
1- 2 tsk. eddike

1 bakke vagtelæg
1 sjat eddike til vandet

Kom tyndskåret rugbrød i ovnen og rist det sprødt på 200 gr. i ca. 10 min.
Blend det til en sprød, fin rasp.

Sæt en gryde vand, tilsat en smule eddike, over at koge. Kom vagtelæggene i og lad dem koge i 4 min. Pil æggene.

Skær radiserne på tværs, i tynde skiver.

Skær hovedet af ålen og frigør kødet, ved at skære langs ryggen. Fjern skindet og de små ben og kom det rene kød op i en lille blender/ foodprocessor. Blend det groft. Rør creme fraichen i. Hak purløg meget fint og rør også det i.
Form kugler ved hjælp af en spiseske og rul dem i raspen.

Bland salturt med radiserne og vend det i en smule eddike.

Lav en lille rede i bunden af en dyb tallerken af salturt/radise salaten.
Kom en kugle af ålen på og tilsæt halverede vagtelæg. Pynt med purløg på toppen.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Mad med Mads og David sendes hver fredag 19.50

Alle serier A - Å