Serie Mad med Mads og David

27:04

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Blendet smørrebrød med røget ål

14/04/2017

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.

I dag besøger Mads fiskeren John Nielsen, der i sin garage bag parcelhuset i Strøby Egede har åbnet en fiskebutik. Og det er her, Mads henter en stor røget ål, som David serverer som en klassisk ålemad med æg og purløg - men dog på en noget alternativ måde.

Mousse af røget ål med radiser og rugbrøds rasp

1 røget ål
8-10 tynde skiver rugbrød
2 spsk. creme fraiche 38%
3-4 radiser
En smule peber, efter smag
Lidt frisk purløg
1 håndfuld salturt
1- 2 tsk. eddike

1 bakke vagtelæg
1 sjat eddike til vandet

Kom tyndskåret rugbrød i ovnen og rist det sprødt på 200 gr. i ca. 10 min.
Blend det til en sprød, fin rasp.

Sæt en gryde vand, tilsat en smule eddike, over at koge. Kom vagtelæggene i og lad dem koge i 4 min. Pil æggene.

Skær radiserne på tværs, i tynde skiver.

Skær hovedet af ålen og frigør kødet, ved at skære langs ryggen. Fjern skindet og de små ben og kom det rene kød op i en lille blender/ foodprocessor. Blend det groft. Rør creme fraichen i. Hak purløg meget fint og rør også det i.
Form kugler ved hjælp af en spiseske og rul dem i raspen.

Bland salturt med radiserne og vend det i en smule eddike.

Lav en lille rede i bunden af en dyb tallerken af salturt/radise salaten.
Kom en kugle af ålen på og tilsæt halverede vagtelæg. Pynt med purløg på toppen.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Følg Mads og David på facebook

Mad med Mads og David sendes hver fredag 19.55

Afsnit

Alle serier A - Å