Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Asiatisk and med dansk kål



OPSKRIFT:
Mortens asiatiske and

1 dl. soja
2 spsk. sirup
50 gr. ingefær
½ rød chili
2 fed hvidløg

1 færdigstegt andebryst
100 gr. cashewnødder
100 gr. husk bønner( alternativt edemame bønner )
100 gr. have kål ( alternativt grønkål eller spidskål )
3 springløg
100 gr. sukkerærtespirer eller bønnespirer
evt. spiselige blomster til pynt

Soja og sirup kommes i en lille kasserolle og tilsættes grofthakket chili og hvidløg. Grove stykker skrællet -og hakket, ingefær kommes i. Sæt det til at simre, så det koger ind og får en tyk og sirupsagtig konsistens.

Pil bønnerne ud af bælgen og hak dem i lidt mindre stykker. Skyl kålen grundigt og fjern den grove midterste stok. Snit kålen fint. Rens springløgene og snit dem fint.
Steg cashewnødder af i en wok, tilsæt bønnerne. Derefter kommes kålen og springløgene på. Til sidst vendes spirerne i.

Skær andebrystet ud i tynde skiver og anret dem på tallerken.
Kom den varme kål til og den nedkogte soja dryppes henover.
Pynt med spiselige blomster eller urter, f.eks. koriander.
3/11/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.