Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Amerikanske pandekager med jordbær


OPSKRIFT:
Grillede pandekager

1 bakke jordbær
3-5 cl. Vodka
1 spsk ahornsirup
1 tsk vanille sukker
1dl. fløde til flødeskum
skovsyre til pynt

Pandekagedej
275 gr. mel
½ liter mælk
2 æg
2 spsk. sukker
1 ½ tsk bagepulver
1 tsk.vanille sukker
1 knsp. salt
Lidt smør til stegning

Pink russian:
100 gr. jordbær
2-3 spsk. sukker
5 cl vodka
4 dl. mælk

Pandekagerne
Bland alle ingredienser til pandekagedejen godt sammen. Pisk alle melklumper godt ud. Steg dem i smør på en varm pande. Hjemme kan de sagtens bages på komfur, man behøver ikke bruge grill. Lav små pandekager, de hæver op og bliver tykke. Der er til ca. 20 styk i denne portion.

Marinerede bær
Skyl jordbærerne, fjern den grønne stilk og del dem i kvarte. Mariner dem i vodka, ahornsirup og en smule vanille sukker. Pisk en flødeskum.

”Pink russian drink”
Tag jordbær og mos dem i en skål med en gaffel, tilsæt sukker og vodka og lad det stå og trække smag. Kom mælk i. Hæld drinken i glas gennem en fin sigte og server iskold.

Anret pandekagerne med de marinerede jordbær. Kom lidt flødeskum ovenpå og pynt med rød skovsyre.
1/9/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.