Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Æblejulefrokost



ÆBLE JULE FROKOST

LAKS MED ÆBLER:
100 gr. røget laks
1 scalotteløg
1 æble ( Her Alkmene)
2 spsk. cremefraiche 38%
Frisk estragon

KARRYSILD:
1 lille glas marinerede hvide sild
3 spsk. cremefraiche 38%
2 tsk. karry ( gul eller lilla) 1 scalotteløg
1 æble ( her Aroma)
1 stilk bladselleri
Frisk timian

KANTAREL TOAST:
100 gr. Kantareller
Olie til stegning
1,5 dl. Fløde
1 Æble
1-2 blade fra grønkål
4 små skiver ristet, lyst brød
urter til pynt

SKÆRISSING; POCHERET I ÆBLEMOST:
250 gr. skærising i filet
2 dl. æblemost
1 æble ( her Callina)
salt og peber
urter til pynt

LAKS MED ÆBLER:
Skræl scalotteløgene og snit dem i løgringe.
Kør en bred stribe af den fede cremefraiche hen over bunden på et fad, læg skiver af røget laks på. Skær tynde både af æbler og læg dem på til pynt, sammen med løgringe og frisk estragon.

KARRYSILD:
Skær silden ud i mundrette bider.
Rør creme fraiche med skiver af scalotteløg, finthakkede æbler.
Hak lidt frisk timian og bladselleri i og rør det godt sammen.
24/11/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.