Serie Mad med Mads og David

29:09

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Æbledessert med havregryn

16/03/2018

Mads og Mika skulle have besøgt Nakskov Mill Foods, som i 100 år blandt andet har lavet OTA solgryn. Men sneen betyder aflysning af besøget - men det skal ikke forhindre David i at lave en æbledessert med solgryn.



OPSKRIFT:
Æblecrumble med solgryn

6 æbler
2 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. vanilje sukker
1 spsk. flydende honning
2-3 spsk. brun farin
2 spsk. mørk rom

75 gr. smør
75 gr. sukker
100 gr. havregryn

2 dl. cremefraiche
1 spsk. honning
1 tsk. vanilje sukker

Skræl æblerne og skær dem i små tern.
Vend dem med kardemomme, kanel, vanillesukker og stødt ingefær. Hæld honning over og evt. lidt mørk rom.
Fordel æblerne i de små cocotter.

Rør vanillesukker og brun farin i havregrynene, tilsæt små stykker smør og marcipan, saml det godt med fingrene og fordel det over æblerne.

Bag dem i ovnen i ca. 15-20 min ved 180-200 grader varmluft, indtil æblerne er bagte og toppen er sprød og gylden.

Rør cremefraiche med honning og vanillesukker.

Smelt smør på panden, rør sukker i og rist havregrynene sprøde under omrøring.

Spis æblecrumblen lun med cremefraichen til og drys med lidt ekstra ristede havregryn på .

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å