Serie Mad med Mads og David

29:03

Dette afsnit

Mad med Mads og David

12/01/2018

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.


OPSKRIFT:
Helstegt pighvar

1 pighvar
1 dl. hvidvin
5 scalotteløg
1 stk. fennikel
½ knoldselleri
150 gr. smør
frisk timian
4 ( hvide)gulerødder
75 gr. smør til stegning
1 dl. fløde

Klip finnerne af fisken og skær hallen af. Skær nogle lommer i fisken.
Skræl scalotteløgene og skær dem i kvarte på langs. Skær fennikel ud i mindre, grove stykker.
Skær skrællen af sellerien og skær den ud i mindre stykker. Fordel det hele på en bradepande beklædt med bagepapir.
Læg hele fisken ovenpåDrys med salt og peber, hvidvin og skiver af smør. Læg frisk timian udover og bag den i ovnen i 20-25 min på 200 gr. varmluft.

Skær gulerødderne ud i kvarte på langs og derefter i ca. 50 mm tykke skiver. Hak lidt frisk timian.
Smelt smørret på panden, kom gulerødderne op på og rør den hakkede timian i. Hæld fløden over og lad det stå og simre til gulerødderne er møre, med bid i.

Når fisken er færdig, tag lidt af væden i bunden af bradepanden og rør det i gulerødderne.

Fjern skindet fra den øverste side af fisken og kom den op på et fad, sammen med grøntsagerne. Pynt evt. med frisk timian.
Server med kompot af gulerødder. Og evt. lakserogn.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Alle serier A - Å