Serie Mad med Mads og David

27:15

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kød og ost

25/02/2015

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det fåreost fra Hårbølle som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det fåreost fra Hårbølle som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver kød og ost

Her finder du råvarerne:

Hårbølle mejeri, der ligger i Askeby på Møn, blev startet i 2011. Det er især landskendt for sin camembert, men mejeriet producerer en række youghurter og håndlavede oste  efter håndværksmæssige traditioner.

Produkterne bliver serveret på en række af landets førende restauranter og solgt i flere specialbutikker og supermarkeder - bla i brugsbutikkerne på Møn.

Hårbølle har også sit eget udsalg og showroom på mejeriet i Askeby. Se mere om åbningstider  på www.harbollemejeri.dk



400 gr oksemørbrad
saft fra 1 lime
salt og peber

100 gr fast fåreost
Frisk basilikum
50 gr knoldselleri i  små tern
50 gr pinjekerner
2 scalotteløg

200 gr kogte kartofler
salt og peber
1 spsk fløde
25 gr smør
hakket purløg
1 stilk grønkål
hørfrø
karse
1 spsk soja

½ dl creme fraiche
1 tsk soja
1 tsk limesaft
salt og peber


Carpaccio
Skær eventuelle sener af kødet og skær i meget tynde skiver
Pres det ud på tallerknerne.
Krydder med salt og peber, saft fra lime.
Riv osten på groft rivejern
Skræl scalotteløg og skær i tynde skiver
Rør dressing af creme fraiche med salt, peber, soja og lidt lime
Garner med striber af dressing, de ristede pinjekerner, selleri i fine tern, revet fåreost, skiver af scalotteløg og groft hakket basilikum.
Pynt med karse og  f.eks tallerkensmækker


Rulle
Skær kød i tynde skiver og kom det fladt ud på et stykke husholdningsfilm, i en rektangulær form. Kom godt med salt og peber på, samt limesaft
Hak grønkål meget fint
Tag skræl af kartoflerne og skær ud i mindre stykker. Mos det godt med gaffel
Pres kartoffelmos ud på kødet, kom grønkål og purløg på og rul forsigtigt filmen rundt på langs, lidt ad gangen, så kartoffelen er indeni og kødet yderst. Læg på køl

Rør osten med karse, soja, løg, selleri og hørfrø sammen til en lille "salat"

Skær skiver på cirka 3 cm og sæt dem stående på tallerkenen
Pynt med "salaten"

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å