Serie Mad med Mads og David

28:00

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kartofler

26/09/2015

På jagten efter regionens gode råvarer gælder det denne gang kqartofler, som bliver brugt som en del af madlavningen, når Mads og David går i køkkenet

Ca 800 gr. bagekartofler
½ dl pesto
ca 150 gr. smør
Salt og peber

 

500 gr røde kartofler
ca ½ glas kapers
1 dåse sardiner
Revet skal af halv øko citron
1-2 spsk oliven olie
Sprød rugbrød eller kiks

20 Aspargeskartofler
½ dl Fløde
25 gr smør
Lidt frisk persille
1 scalotteløg
salt og peber

400 gr torsk
1 øko Citron
1 bundt Persille
50 gr smør
salt og peber

 

Kog røde kartofler møre i letsaltet vand
Skær dem ud i små tern
Kom hakkede sardiner og kapers op i
Vend olie op i og skal fra en revet øko citron
Anret på en sprød kiks af rugbrød

Kog aspargeskartofler møre i letsaltet vand
Skær dem over på langs og grav forsigtigt midten ud  i en skål med en lille ske
Sæt de halve kartofler på et fad
Tag kartoffel indmad og rør med fløde,  finthakkede scalotteløg og persille og kom det op i de halverede kartofler igen. Varm dem i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader

Skær bagkartofler i fine skiver og kom dem i ovnfast fad med pesto, smør, salt og peber. Byg op lag på lag - næsten som en lasagne. Bag ved 200 grader i ca. 50 min alt efter tykkelse


Skær torsken ud til et ildfast fad, læg den med skinsiden opad. Kom hakket persille over, samt grofthakkede øko-citroner. Kom salt og peber over, samt lidt smør. Bag i oven på 200 gr. i ca.  20 min.

 

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å