Serie
Mad med Mads og David

Hakkebøf med spejlæg



OPSKRIFT:
Hakkebøf med spejlæg

3 rødbeder
600 gr. hakket oksekød
2 æggeblommer
50 gr. knoldselleri
Lidt frisk timian
3 tsk. sennep
50 gr. cashew nødder
saft fra ½ lime
6-8 scalotteløg
1 dl balsamico
1 dl sukker
Hele æg til spejlæg

Start med at skylle rødbederne fri fra jord og kog dem møre i en lille gryde med vand. Pil skrællen af og skær dem ud i mindre stykker.

Kom saften fra en halv lime, salt og peber i farsen.
Fjern skrællen fra knoldselleri og skær i små tern.
Skræl og hak derefter 2 scalotteløg fint og rør begge dele i farsen.
Hak en smule frisk timian fint og rør ligeledes det i.
Tilsæt hakkede nødder og 3 tsk. sennep.
Rør farsen godt sammen, rør til sidst 2 æggeblommer i.

Skræl yderligere 4-6 scalotteløg, del dem på langs og skil lagene fra hinanden.
Kog balsamico og sukker op i en lille gryde. Tag gryden af og kom løgene ned i straks derefter.

Form bøfferne og steg dem af på en pande i olie. Stegetiden afhænger af hvor rød kernen på bøffen ønskes. Tag bøfferne af og brug fedtstoffet til at stege de kogte rødbeder hurtigt af. Tilsæt salt og peber, samt en smule balsamico.

Lav til sidst dine spejlæg. Hvide eller sprøde efter smag.

Anret dine hakkebøffer med spejlæg og rødbede ved siden af.
Pynt med lidt frisk timian.
17/2/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.