Serie Mad med Mads og David

29:05

Dette afsnit

Hakkebøf med spejlæg

17/02/2017

Mads henter æg på Store Elmue Gård nær Faxe, og David laver klassikeren hakkebøf med spejlæg og hjemmesyltede løg. Produceret 2017.



OPSKRIFT:
Hakkebøf med spejlæg

3 rødbeder
600 gr. hakket oksekød
2 æggeblommer
50 gr. knoldselleri
Lidt frisk timian
3 tsk. sennep
50 gr. cashew nødder
saft fra ½ lime
6-8 scalotteløg
1 dl balsamico
1 dl sukker
Hele æg til spejlæg

Start med at skylle rødbederne fri fra jord og kog dem møre i en lille gryde med vand. Pil skrællen af og skær dem ud i mindre stykker.

Kom saften fra en halv lime, salt og peber i farsen.
Fjern skrællen fra knoldselleri og skær i små tern.
Skræl og hak derefter 2 scalotteløg fint og rør begge dele i farsen.
Hak en smule frisk timian fint og rør ligeledes det i.
Tilsæt hakkede nødder og 3 tsk. sennep.
Rør farsen godt sammen, rør til sidst 2 æggeblommer i.

Skræl yderligere 4-6 scalotteløg, del dem på langs og skil lagene fra hinanden.
Kog balsamico og sukker op i en lille gryde. Tag gryden af og kom løgene ned i straks derefter.

Form bøfferne og steg dem af på en pande i olie. Stegetiden afhænger af hvor rød kernen på bøffen ønskes. Tag bøfferne af og brug fedtstoffet til at stege de kogte rødbeder hurtigt af. Tilsæt salt og peber, samt en smule balsamico.

Lav til sidst dine spejlæg. Hvide eller sprøde efter smag.

Anret dine hakkebøffer med spejlæg og rødbede ved siden af.
Pynt med lidt frisk timian.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å