Græskarsuppe + Smålandshavet
OPSKRIFT:
Græskarsuppe med grønkåls salat
1 lille Græskar ca 1 kg
3 stgl rød Grønkål
3 Scalotteløg
1 dl Æbleeddikke
1/2 l Hvidvin
1 knold Ingefær( efter smag )
Frisk Timian
3 Pærer
1/4 l fløde
4 skiver Rugbrød
Olie
Salt og peber
Flæk græskaret og fjern indmad og kerner med en ske
Skær skrællen af og skær græskaret i grove tern
Skræl et scalotteløg og snit dem groft
Skær skrællen af ingefæren og skær det i mindre stykker
Skær timian groft
Sautér græskar, løg, timian og ingefær af - uden at det tager farve
Kom æblecider eddikke over og lad det koge ind
Tilsæt hvidvin og lad det koge mørt i 20-30 min
Tilsæt evt lidt vand hvis den er ved at koge tør
Rens og snit grønkål fint
Skær fine skiver af to løg
Snit pære i skiver
Bland salaten og tilsæt salt og peber, en lille smule eddikke og olie
Skiver af rugbrød, ristes sprødt i ovnen
Når suppen er klar blendes den og tilsættes fløde
Suppen koges op
Salaten anrettes ( evt i et udhulet græskar)
Serves rygende varm med ristet brød til
27/10/2013