Serie Mad med Mads og David

27:44

Dette afsnit

Bøf med grønkål og bearnaise

10/11/2015

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer. Denne gang gælder det kød fra limousine kvæg, som bliver brugt, når Mads og David går i køkkenet og laver bøffer    


OPSKRIFT
Bøf med grønkål og bernaise


4 store bøffer
200 gr. svampe - her tragtkantareller
6 rosenkål
2 stilke grønkål
2 hvidløg
lidt frisk timian


2 pk smør
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
½ dl estragon eddike
frisk estragon


Skræl hvidløgene, skær lidt timian af dit bundt
rens og del svampene i mindre stykker

pil bladene af rosenkålene - en af gangen
Hak grønkålen fint


Bearnaise:
Hak frisk estragon fint
Kom 2 pakker smør ned i en lille gryde og smelt dem
Kom estragon eddike i en tykbundet gryde og kog den op et øjeblik
Tag gryden af varmen
Kom æggeblommerne i under kraftigt omrøring. Pisk til du åbner en cremet og luftig konsistens. Hæld nu den smeltede smør langsomt i - stadig under omrøring.  Rør estragon i til sidst


Steg hvidløgene af på panden i lidt olie
Kom bøfferne på og steg dem på høj varme så de får en flot stegeskorpe. Kom timian på og krydr med salt og peber
Steg dem færdig i ovnen  i 5 - 10 min efter ønske

Kom svampene på den samme pande og steg dem.
Steg rosenkålen  og grønkålen med.

Anret bøffen med de stegte grøntsager og masser af bearnaise.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å