Serie Mad med Mads og David

28:10

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Asparges med asparges

17/06/2015

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det asparges som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det asparges som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet

 

 Ca. 750 gr Grønne asparges

100 gr. Salte peanuts
1 fed hvidløg
1 dl Skyr
¼ potte Basilikum

1-2 tsk god olie
1-2 Forårsløg
1-2 tsk Estragon sennep
friskkværnet peber
en smule Karse til pynt

1 Rødløg
1/2 øko citron
100 gr revet Parmesan ost
50 gr. Rabarber
friskkværnet peber
1 tsk sesam olie til marinering
lidt olie til stegning

Del aspargesene op i grov, fin og mellemstørrelse  hvis muligt.
Knæk den grove ende af

Blancher de mellemstore asparges i kogende vand i ca. 1,5 min og derefter nedsænkes i koldt vandt, for at bevare dem grønne og friske
Læg dem i et lille fad . Skær et forårsløg i tynde skiver og kom henover
Stænk med en god olie og pynt med karse, lidt olie og pynt med estragonsennep ( evt i sprøjtepose)

Hak peanuts og hvidløg groft og bland det i skyr og kom derefter hakket basilikum i. Rør godt sammen
Tilsæt peber og kom det i en lille skål
Brug det som dip til de rå , fine asparges. Anret dem evt. nede i skålen, stående med hovedrene opad

Skræl de grove asparges fra under hovedet af  og  ned
Gem skrællen til pynt og mariner dem med sesam olie og lidt peber

Snit rødløg og steg af  i olie på en varm pande
Kom de skrællede asparges på, lidt salt og peber
Hak en smule rabarber meget  fint og kom det på
Riv citronskal over, tilsæt saften fra ½ citron og riv parmesan udover
Anret de varme asparges på et fad med de marinerede skræller ovenpå og evt lidt mere revet  parmesan ost

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å