Serie
Mad med Mads og David

And med kantareller + Præstekilde



OPSKRIFT:
Gråand med kantareller

2 gråænder
800 gr asparges kartofler
2 majskolber
200 gr kantareller
4 scalotteløg
1/2 dl sherry eddikke
2 dl hvidvin
2 dl fløde
Salt og peber
Olie

Kog aspargeskartofler møre.
Kog majskolberne i letsaltet vand.

Skær scalotteløg ud. Rens kantarellerne.

Skær lårene af anden - fjern evt fjer rester. Steg lårene af så de får en god skorpe, kom scalotteløg på. Salt og peber.
Kom lårene i en lille gryde og kom sherryeddikke og hvidvin på.Lad dem simre ca 40 min - jo længere tid de simrer jo mørere bliver kødet. Evt tilføres mere vin,

Steg andebrysterne af et par minutter på hver side. Herefter skal de i ovnen og stege færdig ca. 7 min på 200 gr.

Steg kantarellerne af på panden med lidt mere olie, kom løg på og steg i ca 10 min.
Kom cherry eddikke på og derefter fløde og lad simre i ca 10 minutter mere.

Pil kartoflerne, hold dem varme i ovnen.

Skær majs af kolberne. Pynt med skovsyre.
1/11/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.