Regionens høje dødstal skal ned

Foto: TV ØST

Den øverste ledelse i Region Sjælland besluttede i går på et møde, at sygehuset i Nykøbing Falster skal væk fra den Danmarks-rekord, der siger, at der sker 47 pct. flere uventede dødsfald i Nykøbing F.

Det er regionens forretningsudvalg, der vil have sygehuset i Nykøbing Falster i stram snor.

Næstformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, medgiver overfor P4 Sjælland, at opgaven er svær. - Sygehuset i Nykøbing F. har en svær udgangsposition. Men billedet har været det samme i flere år og vi skal have vendt udviklingen. Vi vil følge dødstallene fra Nykøbing Falster meget nøje, og vi have konkrete planer for, hvad sygehuset vil gøre for at rette op, siger han til radioen.

Statistikken baserer sig på tal over uventet døde på Danmarks sygehuse, som to forskere fra Århus Universitet hvert kvartal følger. Her har Nykøbing Falster igennem flere år placeret sig på den allerdårligste plads.

Sygehusene i Holbæk og Slagelse har henholdsvis 9 og 17 procent uventede dødsfald, mens Køge, Roskilde og Næstved har fine statistikker, der matcher de bedste sygehuse i Danmark.

Nykøbing, Holbæk og Slagelse er med til at tegne et samlet billede af sygehusene i Region Sjælland som de dårligste i Danmark.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App