Kun på nettet: Sådan laver du sunde pandekager til hele familien

Blev du også lækkersulten, da du så programmet om den travle børnefamilie fra Sorø i Lev Livet – så se opskrifterne her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Her kan du se opskrifterne fra Lev Livets program om den travle børnefamilie.

Opskrifterne  - er ligesom maden i programmet - lavet af Birgitte Escherich, der er direktør for Kostkompagniet Aps.

Pandekager
Ca. 10 stk
1 dl fuldkornsdurum – eller anden fuldkornsmel
1 dl hvedemel
Ca 2 ½ dl havremælk
2 tsk god vaniljesukker
1 spsk mandelmel – kan udelades men giver øget sundhed og fantastisk smag
1 stort æg
Smør eller olie til stegning

Pisk alle ingredienserne sammen med noget af havremælken indtil alle klumper er rørt ud. Tilsæt den sidste væde – juster væden efter hvor meget melet absorberer.

Steg kun de pandekager der skal bruges her og nu – resten af dejen kan gemmes til andre dage. Dejen holder godt 5 dage på køl.

Havrebrød
2 brød
1 l. vand
2 tsk salt
1 spsk honning
¼ pk gær
ca 600 g hvedemel
ca 600 g havregryn

Vand, salt, honning og gær røres ud. Havregryn røres i og melet æltes i til en smidig dej. Hæver på køl i min. 8 timer. Æltes igen og formes til brød eller boller. Lad brød/ bollerne hæve ca 30 min. Bages så ved 200C i varmluft i ca. 25 min. for boller og ca. 40 min. for brød.

Abemad
4 pers.
ca ¼ spidskål MEGET fintsnittet - papirtyndt
1-2 stk sød frugt efter eget valg i små stykker
ca ¾ dl rosiner elelr anden tørret frugt
1-2 gulerødder i tynde skiver
Dressing:
Ca. 2 spsk olivenolie
Ca. 2. spsk akaciehonning
1-2 fed fintreven hvidløg
knivspids salt
2 spsk æbleeddike eller anden lys god eddike
Evt korn fra ½ vaniljestang – kan udelades, men er meget lækkert
Pynt:
Ca. ½-1 dl frø/ nødder/ mandler – grofthakket og ristet gyldne på tør pande
Evt. finthakket mørk chokolade – kan udelades, men er meget lækkert

Vend alle de friske råvarer. Pisk dressingen sammen og smag til. Vend dressingen i kålen. Anret på fad og pynt med chokolade og frø

Kartofler
Kog kartofler i vand med laurbærblade og salt til de netop er møre. Hæld vandet fra og hæld olie og yndlingskrydderi  - eks timian/ rosmarin/ salvie/ dild/ m.m. -  i gryden. Steg kartoflerne til de er gyldne.

Stegt fisk i krydder-frakke
4 pers.
Ca. 600-700 g gerne friskfanget fileteret yndlingsfisk
Ca.  1 dl fuldkornsmel
Ca. 1 dl hvedemel
1 toppet spsk sød paprika
1 toppes spsk tørret krydderurt – eks dild
havsalt og masser af friskkværnet peber
½ olie + ½ smør = hjemmelavet margarine til stegning
Evt. citronbåd til fælles brug

Rør mel samen med krydderier og vend den fugtige fisk heri.  Smelt smør og olie sammen og steg fisken et par minutter på hver side.

Remoulade
4 pers.
Ca. 4 store flotte sur-sødsyltede drueagurker – meget finthakket.
Ca. 2 spsk god økologisk mayonnaise
2 store tsk god karry
Lidt gurkemeje for farven
Knivspids salt
Ca. 1 lille spsk lys god eddike
1 spsk sukker

Knug væden ud af de hakkede agurker. Vend det hele sammen og smag til.


Nyhedsoverblik