Legionella på Næstved Sygehus

Der er fundet Legionella-bakterier i vandsystemet på Næstved Sygehus. De høje bakterietal får med øjeblikkelig virkning ledelsen til at indføre badeforbud og forbud mod at drikke vandet på onkologisk afdeling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Legionella er luftbåren men smitter ofte igennem vandforsyninger og kan være livsfarlig. I et forsøg på at bekæmpe smitten har sygehuset nu skruet op for temperaturen i vandsystemet.

- Vi holder i øjeblikket meget øje med kimtallet, men tager for en sikkerheds skyld ekstra forholdsregler for patienterne med nedsat immunforsvar på kræftafdelingen, siger overlæge Ram Dessau fra Region Sjællands afdeling for Klinisk Mirkobiologi.

Legionella-bakterien smitter først og fremmest gennem luften via vanddråber. Derfor er der for en sikkerheds skyld i øjeblikket sat en stopper for brusebad på onkologisk afdeling, hvor drikkevand desuden leveres i flasker.

Ud over den ekstra varmebehandling af rørsystemerne  gennemføres en ekstra rensning af brusehoveder og vandhaner på Næstved Sygehus.

Fakta:

  • Legionalla er en bakterie der findes i vand og som en gang i mellem giver alvorlig lungebetændelse.
  • På sygehusene i regionen overvåges vandforsyningen  med stikprøver løbende og de har hidtil vist lave kimtal under grænsen på 2000 bakterier per liter.
  • Det er ikke muligt at fjerne bakterierne helt fra vandet.
  • Legionella smitte ses i øvrigt oftest i forbindelse med rejser til varmere lande eller busrejser hvor der bruges klimaanlæg til at køle luften. Smitte på sygehuse er set men er sjældent forekommende.
  • Smittevejen er først og fremmest luftbåren.

Nyhedsoverblik