Dødelighed på sygehus rasler ned

Dødeligheden hos patienter på Nykøbing Falster Sygehus rasler ned. Dødeligheden er faldet med en fjerdel på kun ét kvartal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er af formiddagsaviserne blevet kaldt Dødens Hospital.

Men de seneste målinger af dødeligheden på Nykøbing Falster Sygehus er positiv læsning for borgerne i oplandet til hospitalet.

Hvor hospitalet tidligere havde den højeste overdødelighed i landet, så er tallet på kun ét kvartal raslet ned med en fjerdedel, og er nu på 108 mod 145 tidligere. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Det store fald betyder, at dødeligheden på hospitalet er lavere end regionens gennemsnit, der samtidig også er faldet.

- Vi er meget glade for at udviklingen er gået i den rigtige retning i regionen. Og det er meget positivt, at en styrkelse af kvaliteten har sikret, at tallene nu ikke alene er forbedret, men også mere korrekte på Nykøbing Falster Sygehus, siger Steen Bach Nielsen (S), der er formand for Regionsrådet i Region Sjælland.

Det hurtige fald i overdødeligheden er i stor grad opnået ved at gøre journalerne bedre. Hvis en patient tidligere oftest kun blev registreret for et brækket ben, hvis det nu var det, vedkommende blev indlagt med, så gør man i dag meget mere ud af at notere patienternes øvrige sygdomme. Det betyder, at hvis patienten pludselig dør af sin sukkersyge under indlæggelsen for det brækkede ben, så noteres dødsårsagen korrekt – og fører ikke til, at hospitalet har en højere dødelighed end normalt.

Samtidig har man på hospitalet indledt en indsats for at justere og ajourføre samtlige diagnoser i systemet, efterhånden som man får et overblik over patientens sygdomme.

Glæden over, at tallene er markant forbedret betyder dog ikke, at Nykøbing Falster Sygehus stopper projekterne.

- Vi arbejder hele tiden på at blive bedre – og det fortsætter vi selvfølgelig med. Vi har indhentet ekstern bistand fra Dansk Sundhedsinstitut (DSI) og kigger i øjeblikket både på, hvad vi kan forbedre, når patienten er på vores sygehus men også på, hvad vi kan forbedre, når patienten bliver sendt hjem. Med andre ord har vi fokus på det samlede patientforløb, siger Vagn Bach, vicedirektør i sygehusledelsen.


Nyhedsoverblik