Busulykke: Lægehelikopter kunne ikke flyve

Foto: TV ØST

Den sjællandske lægehelikopter stod på jorden med en teknisk fejl, da busulykken i Nordsjælland skete.

Da der blev slået storalarm i Nordsjælland tirsdag eftermiddag, kunne lægehelikopteren i Ringsted ikke deltage i redningsarbejdet.

- Det er nok første gang inden for det seneste år, at vi har haft et nedbrud, som ikke kunne løses på meget kort tid. Der er ikke nogen, der er mere trætte af det her, end vi er, siger administrerende direktør for Dansk Luftambulance Leif Wiuff.

Lægehelikopteren har stået på jorden hele tirsdagen med et teknisk problem. Teknikerne skiftede en reservedel i løbet af formiddagen, men det løste ikke problemet.

Leif Wiuff håber, at helikopteren kan være klar i løbet af eftermiddagen eller aftenen.

- Men for en sikkerheds skyld har vi bedt en reservemaskine om at forskyde fra Tyskland, så den kan være klar onsdag morgen, siger han.

Da der kom melding om den store busulykke, blev der forespurgt fra Region Hovedstaden om, hvorvidt helikopteren var klar til at gå i aktion. Men det er endnu uafklaret, om den ville være blevet sat ind, hvis den havde været flyveklar.

- Normalt vil vi ikke blive sat ind omkring Hørsholm, for der er ikke noget vundet ved det rent tidsmæssigt. Der skal man længere væk fra Rigshospitalet. Men på den anden side er der jo tale om en større ulykke, siger han.

Flyvevåbnets redningshelikopter fra Roskilde er dog ifølge Ritzaus oplysninger ikke taget i brug ved ulykken.

/ritzau/

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App