Serie
I køkkenet

I Køkkenet - Muslinger med bacon

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder. OPSKRIFT: Hvidvinsdampede muslinger med bacon og spinatsalat 4 kg blåmuslinger 2,5 dl hvidvin 2,5 dl fløde 100 gr god røget bacon 100 gr frisk spinat 2 fennikel 2 porrer 4 scalotteløg 25 gr smør 1 bdt frisk dild 1 bdt frisk purløg Skyl og rens muslingerne grundigt. Kassér de muslinger der ikke lukker sig sammen eller er beskadiget i skallen. Skær løg, porrer og fennikel i mellemgrove skiver og rens det godt Svits grøntsagerne af i en dyb gryde sammen med bacon indtil det får lidt farve. Kom muslingerne på og dernæst hvidvinen. Læg låg på gryden og lad det dampe i 3-4 minutter. Hæld derefter fløde over, låg på og damp igen 3-4 minutter Skyl spinaten grundigt og snit løg, fennikel og krydderurter fint. Bland en salat heraf og kom evt oliven olie over Server muslingerne i en dyb tallerken og de resterende i et stort fad Blend smør i saucen med stavblender og kom saucen rygende varm henover. Pynt med dild på toppen og server spinat salaten til.
30/1/2016

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.